Genellikle garnitür olarak servis edilen fukujinzuke, Japon tarzı salamura sebzelerin adıdır. Yemeğin benzersiz özelliği, sebzelerin geleneksel olarak salamura edilmediği, kısa süre tuzlanıp soya sosu, pirinç sirkesi, sake ve şeker karışımı içinde marine edildiği turşu prosedürüdür.
Yemeğin adı, Çin, Hindistan ve Japonya’ya özgü bir grup tanrı olan Good Fortune’un Yedi Tanrısı’na atıfta bulunmak için kullanılan terimden geldiğinden, turşu geleneksel olarak yedi farklı bileşen içermelidir. Bu gelenek kısmen ihmal edilmiştir ve günümüzde patlıcan, shiitake mantarları, daikon, turp, salatalık, havuç ve diğer birçok kombinasyonu içerebilen değişken sayıda bileşen kullanılabilir.
Tüm sebzeler ısırık büyüklüğünde parçalara bölünür, su ve tuz karışımı ile salamura edilir ve süzülür. Daha sonra soya sosu, sirke, sake ve şeker kombinasyonunda kısa süre kaynatılırlar. Kavanozlarda saklanan bu salamura sebzeler, yapıldıktan birkaç gün sonra yenebilir.
Zamanla tatlar yoğunlaşacak ve turşu suyu sebzelere iyice nüfuz edecektir. Fukujinzuke, geleneksel olarak, sebzelerle körinin mükemmel bir şekilde eşleştiği Japon tarzı körilerle birlikte servis edilir.
Ayrıca tek başına atıştırmalık olarak, salatalarda veya sade haşlanmış pirinç eşliğinde yenebilir.